מחשב נייד בטוח

תשלומים באינטרנט מה בטוח ומה לא?

Posted by

אנחנו קונים הכל באינטרנט. החל ממוצרים קטנים כמו כלי מטבח וגאדג'טים פשוטים וכלה במכשירי חשמל יקרים כמו מקררים וטלוויזיות ומוצרי ריהוט שונים. הקנייה באינטרנט הפכה להיות כל כך מובנת מאליה, אך האם אנחנו שואלים את עצמנו אילו תשלומים בטוחים ואילו לא?

קונים באינטרנט

לקנות באינטרנט זה הכי 2017 שאפשר. אנחנו קונים בגדים באסוס ונקסט, פלאפונים וטאבלים בגירבסט ואביזרים קטנים ולא שימושיים באיביי ואליאקספרס. אפילו מכשירי חשמל יקרים כמו מקררים ותנורים או רהיטים כמו שולחנות וספות אנחנו לא מהססים לקנות במרשתת. גם תשלום חשבונות שונים כמו חשמל, מים וארונה אנחנו מבצעים באופן מקוון, ולמעשה כמעט כל דבר אפשר לקנות בצורה הזו.

 

את כל הקניות הללו אנחנו עורכים בעזרת הדפדפן במחשב שלנו ואפליקציות שונות במכשיר הסלולרי. כל חנות ואתר מציעים אמצעי תשלום אחרים ופתרונות אבטחה שונים, אבל חשוב לדעת שלא כל האתרים אכן מציעים אמצעי תשלום בטוח. רגע לפני שאתם מוציאים את כרטיס האשראי ורוכשים מכל הבא ליד, עיצרו רגע כדי להבין אילו תשלומים באינטרנט בטוחים ואילו לא.

האקר בחליפה כחולה
השודדים של המאה ה 21 – האקרים.

מה הבעיה?

החשש העיקרי הוא מפני גניבה של פרטי האשראי שלכם. בשונה מקורא כרטיסים בשיטה המסורתית באינטרנט אתם עלולים למלא פרטי אשראי, ואלה עלולים להיגנב על ידי גורם חיצוני שישתמש בהם כדי לבצע רכישות נוספות. בעיה נוספת היא קנייה באתר מפוקפק שלא באמת יספק לכם את המוצר שהזמנם. אתם עלולים לשלם, אך בהמשך החנות תתברר כפיקטיבית ואתם תישארו בלי כלום.

 

אחת הדרכים לגנוב את פרטי האשראי שלכם היא על ידי הפניה של הגולש לדף נוסף. אתם חושבים שאתם ממלאים פרטים בדף של החנות בה ביקשתם לקנות, בעוד שבפועל אתם נמצאים באתר פיקטיבי. כדי להימנע מבעיה כזו חשוב לשים לב שאכן הגעתם לאתר הנכון, תוודאו זאת על ידי מבט בכתובת של האתר וזיהוי שלה עם האתר הקודם בו הייתם.

כתובת אינטרנט
יש לבדוק את תקינות כתובת ה url – לזיהוי מוקדם של פישינג

האם מופיע הביטוי https?

קיימי אמצעי זהירות שונים אותם תוכלו לנקוט כדי לוודא שהאתר ממנו אתם רוכשים אכן מאובטח. הדבר הבסיסי ביותר שעליכם לעשות בכל רכישה הוא להסתכל בשורת הכתובת בדפדפן ולוודא שהיא מתחילה ב-https. האות "s" מייצגת את המילה secure, שמשמעותה בטוח, והיא מעידה על כך שהתעבורה עוברת בצורה מוצפנת. אם נכנסתם לאתר קניות ולא מופיע https זו עדיין לא סיבה להיבהל. הביטוי מופיע בדרך כלל רק כאשר עוברים לדף הרכישה עצמו.

 

האם מופיע אייקון של מנעול בשורת הכתובת?

https
מנעול קטן הנותן לך עוד מדרגת בטיחות

דבר נוסף אותו עליכם לעשות הוא לחפש את אייקון המנעול בשורת הכתובת. אם האייקון מופיע בצבע ירוק ללא סימן עליו תוכלו לדעת שהאתר מאובטח. אם האייקון מופיע בצבע אחר ועליו קו אדום, או שהמנעול צבוע אדום תוכלו לדעת שהאתר לא כולל אבטחה או שחתימת ההצפנה לא בתוקף. יתכן שתיתקלו בתמונה של מנעול בדף האינטרנט עצמו, אבל אל תתבלבלו, זה לא מעיד על כך שהדף מאובטח- זו תמונה בלבד.

 

כתובת פיזית ומספר טלפון

בחנויות אינטרנטיות בדרך כלל קיים גם דף אודות בו נמצאים פרטים שונים של המוכר. כדאי לבדוק האם מופיעה כתובת פיזית ומספר טלפון, ובמידה ולא קיימים כאלה כדאי לנקוט ביתר זהירות ולברר באמצעים נוספים שהאתר אכן אמיתי.

 

אתרי צד שלישי

קיימים אתרי צד שלישי שמאפשרים לרכוש באופן בטוח יותר וחוסכים מכם את הצורך להשאיר את פרטי האשראי במגוון אתרים וחנויות. בין האתרים הללו ניתן למנות את PayPal ואפשרויות סליקה אחרות, שעומדים בתקנים מחמירים ומאפשרים סליקת אשראי בטוחה במיוחד .

מעגל אבטחה
אין צורך לחשוב יתר על המידה אך יש לפתח ערנות.

עירנות, אינטואיציה והיגיון

בסופו של דבר אי אפשר להבטיח שהתשלום שלכם יהיה מאובטח באופן מלא. רמאים וגנבים יש למכביר וכל רגע עולה שיטה חדשה לגניבה. העצות שסיפקנו לכם עשויות להיות מועילות, אבל בסופו של דבר אין תחליף לעירנות שלכם. אתם אלה שגולשים ומחליטים האם לקנות, ואתם אלה שצריכים לזהות האם ניתן לסמוך על האתר הזה, במידה וקיימת אופציה לסליקת כרטיסים דרך הטלפון זוהי אופציה בעלת עדיפות.

חשוב שתשתמשו באינטואיציה ובהיגיון שלכם כדי לזהות האם מדובר בחנות אמיתית עליה ניתן לסמוך או בחבורה של רמאים. אם העיצוב של האתר נראה לכם חשוד, אם המחירים נראים זולים באופן מוגזם ואם משהו מריח לכם לא טוב- כדאי שתחפשו אתר אחר.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר.